top of page

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV IN PIŠKOTKI

V Categorical, Sara Ogrin s.p. (v nadaljevanju ''Categorical'' oz. ''mi'') skrbno varujemo osebne podatke strank oz obiskovalcev spletnega mesta www.categorical.si, www.categorical-relax.eu oz. www.shop.categorical.si. Tukaj navajamo, katere njihove osebne podatke obdelujemo, na kakšni podlagi in s kakšnim namenom jih uporabljamo, komu jih lahko posredujemo in kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Na kratko: zbiramo in obdelujemo podatke, o vaših interakcijah z našim spletnim mestom, poslanimi e-mailingi in oglasi ter o vaših nakupih.

 

Kakšne osebne podatke zbiramo?

Če uporabljate naše spletno mesto, zbiramo različne vrste vaših podatkov. Sledimo temu, katere strani ali artikle si ogledujete v naši spletni trgovini, preko katere naprave ter katere izmed naših ponudb, posredovanih preko e-pošte, so vas zanimale. Če naročite preko spletne trgovine, zbiramo še dodatne podatke, kot so vaše uporabniško ime in geslo, vaši kontaktni podatki in kaj ste naročili. Na podlagi tega izdelujemo dodatne podatke, da bi vam lahko posredovali ponudbe po vaši želji ter da bi lahko v prihodnje našo spletno trgovino in storitve še izboljšali.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

 1. identifikacijske podatke, ki obsegajo predvsem ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba;

 2. kontaktne podatke, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo, naslov za račun;

 3. podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reklamacijah;

 4. podatke o vaših spletnih obiskih, predvsem podatke o artiklih ali straneh, ki si jih ogledate, povezavah, na katere klikate, načinu iskanja in pomikanja po naši spletni strani in podatke o napravah, s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega ter podatke, pridobljene iz piškotkov in podobnih tehnologij za prepoznavanje naprav;

 5. podatke o vaših bivanjih, predvsem vse podatke, ki so potrebni za prijavo gostov,

 6. podatke o vašem vedenju v povezavi z branjem sporočil, ki vam jih pošiljamo, predvsem čas, potreben za odprtje sporočila in podatke o napravah s katerih dostopate do spleta ter katere linke v sporočilu ste odprli;

 

 

Zakaj zbiramo podatke in na kakšni podlagi?

Vaše osebne podatke obdelujemo v različnih situacijah za različne namene:

 • Če obiskujete spletne strani naše spletne trgovine, na katerih uporabljamo tudi piškotke, vaše podatke uporabljamo predvsem za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje storitev.

 • Če ste pri nas registrirani, vaše podatke uporabljamo za vodenje vašega računa in zagotavljanje s tem povezanih funkcionalnosti.

 • Če pri nas opravite nakup, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti.

 • Če pri nas bivate, vaše podatke uporabimo za prijavo gostov, izvedbo storitve in izpolnjevanje zakonskih obveznosti

S pomočjo vaših kontaktnih podatkov in drugih podatkov vam hkrati lahko prikazujemo in pošiljamo naše prilagojene ponudbe. Z vašim soglasjem podatke posredujemo tretjim osebam za prikazovanje ponudbe na drugih spletnih straneh kot tudi za to, da bi vam omogočili dostop do nekaterih dodatnih storitev. Do obdelave vaših osebnih podatkov imamo pravico na podlagi priprave ali izvajanja pogodbe z vami, upoštevanja pravnih obveznosti, naših zakonitih zahtevkov ali pa vašega soglasja.

Kakšno obdelavo podatkov lahko izvajamo brez vašega soglasja, je odvisno od tega, s kakšnim namenom je ustrezna obdelava povezana in v kakšnem odnosu do nas nastopate – ali ste samo obiskovalec našega spletnega mesta, se pri nas registrirate ali pa kaj kupite. Vaše podatke lahko obdelujemo tudi v primeru, če ste naslovnik blaga ali storitev, ki so bili pri nas naročeni in če z nami komunicirate preko telefona ali e-pošte.

 

Uporaba piškotkov in drugih tehnologij

Če obiščete našo spletno trgovino, v vašo napravo shranjujemo in posledično iz nje beremo majhne datoteke, piškotke. Piškotek je majhen skupek črk in števk, ki ga hranimo na vašem spletnem brskalniku ali trdem disku vašega računalnika. Nekateri piškotki nam omogočajo medsebojno povezavo vaših aktivnosti med brskanjem po naših straneh od trenutka, ko odprete okno spletnega brskalnika, vse do trenutka, ko ga zaprete. Ko zaprete okno brskalnika, se pripadajoči piškotki izbrišejo. Nekateri piškotki pa ostanejo v napravi za nastavljen čas in se aktivirajo pri vsakem obisku spletnih strani, ki so pripadajoče piškotke ustvarile.

Piškotki nam pomagajo oz. omogočajo:

 • da ugotovimo, če ste nam podelili soglasje v skladu s tem dokumentom

 • pri ugotavljanju, preučevanju in odstranjevanju napak ter pomanjkljivosti naših spletnih strani

 • slediti številu obiskov naših spletnih strani ali posameznih vsebin, ustvarjati statistike in preglede ter meriti učinkovitost oglasov

 • omogočamo tudi shranjevanje piškotkov tretjim stranem, ki jih lahko uporabijo za prikaz prilagojenih ponudb na drugih spletnih mestih ali na socialnih omrežjih.

Za namen prikazovanja prilagojenih ponudb in prikrojenih oglasov v okviru oglaševalskih in družbenih omrežij na drugih spletnih straneh izven naše domene, oglaševalskim in družbenim omrežjem posredujemo tudi podatke o vašem obnašanju na spletu. Takšnim partnerjem pa ne posredujemo vaših identifikacijskih podatkov.

Če uporabe piškotkov tretjih strani in posredovanja vaših podatkov oglaševalskim in družabnim omrežjem pod zavihkom Nastavitve piškotkov ne onemogočite in po našem opozorilu kliknete na kakršno koli povezavo na naših spletnih straneh (izven okvirčka z opozorilom) oziroma kliknete na tipko „Sprejmem“, ki je sestavni del opozorila, se šteje, da se strinjate z uporabo navedenih piškotkov in posredovanjem vaših podatkov oglaševalskim in družabnim omrežjem. Svoje soglasje lahko kadar koli umaknete s prepovedjo te funkcije pod zavihkom Nastavitve pikotkov.

 

Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

 

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Če z nami komunicirate preko različnih kanalov

Če z nami komunicirate preko različnih kanalov (telefona, elektronske pošte, rezervacijskih portalov, družbenih omrežij), vaše podatke obdelujemo na podlagi našega zakonitega interesa (torej tudi brez vašega izrecnega soglasja) za namene evidence in dokazila o izpolnjevanju vaših zahtev.

V primeru pravnih, upravnih ali drugih postopkov obdelujemo vaše osebne podatke v obsegu, ki je potreben za trajanje takega postopka, in preostanek obdobja zastaranja po njegovem prenehanju.

 

Kdo in kako lahko dostopa do vaših podatkov?

V večini primerov obdelujemo vaše podatke za lastne namene kot njihov upravljavec. V takšnem primeru vaše podatke posredujemo našim partnerjem za zagotavljanje plačil, dostave in drugih zadev, povezanih z vašim naročilom. Kot upravljavec mi določamo zgoraj opredeljene namene, v katere vaše osebne podatke zbiramo in načine obdelave ter odgovarjamo za ustrezno izvajanje le-te.

Če bivate v naših nastanitvenih obratih, do vaših podatkov zakonito dostopa tudi upravljalec zbirk podatkov o prijavljenih turističnih gostih.

Z vašim soglasjem lahko podatke posredujemo tudi oglaševalskim in družbenim omrežjem za prikazovanje oglasov po meri na drugih spletnih straneh, recimo Google in Facebook. Prav tako vaše osebne podatke lahko posredujemo drugim subjektom, ki zagotavljajo izvedbo in obdelavo naročila, recimo Wix in DPD, V primeru reklamacije se tudi lahko posredujejo vaši podatki dobavitelju, v zvezi z reklamacijo.

Osebne podatke večinoma pridobimo od vas, med procesom naročanja, komunikacije po e-pošti ali obnašanja na spletnem mestu oz oglasih.

 

Posredovanje podatkov izven EU

Vaše osebne podatke lahko v nekaterih primerih posredujemo tudi v države, ki niso članice Evropskega gospodarskega prostora.

Vsako tovrstno posredovanje bo izvedeno le v primeru, da se dotični prejemnik zaveže, da bo upošteval standardne pogodbene določbe izdane s strani Evropske komisije, ki so dostopne na naslovu: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32004D0915&from=en

 

Vaše pravice glede obdelave vaših podatkov

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice. Te vključujejo pravico do seznanitve/dostopa, pregleda, izbrisa in omejitve obdelave, prenosa, ugovora in pritožbe.

Vaše pravice dosledno upoštevamo in izvajamo, razen kadar bi bilo to v nasprotju z drugim zakonitim interesom (recimo dokazovanje v pravnem sporu, davčno obvezna hramba dokumentov ipd).

Vse o svojih pravicah lahko preberete tukaj:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SL/TXT/?uri=uriserv:OJ.L_.2016.119.01.0001.01.SLV

Uveljavitev zgoraj navedenih pravic nikakor ne vpliva na vašo pravico, da vložite pritožbo pri pristojnem organu. Če ocenjujete, da vaše osebne podatke obdelujemo neupravičeno, se lahko pritožite Informacijskemu pooblaščencu.

Kako lahko uveljavim pravice v zvezi z mojimi osebnimi podatki?

Pišite nam na info@categorical.si in nas obvestite o svojih zahtevah.

Vaš zahtevek bomo izpolnili v najkrajšem možnem času, vsekakor pa v roku enega meseca. V izjemnih primerih, predvsem ko gre za kompleksnejše zahtevke, imamo pravico ta rok podaljšati za dva dodatna meseca. V primeru, da bi bilo takšno podaljšanje potrebno, in pa o razlogih zanj vas bomo seveda obvestili.

 

bottom of page